Iskallt och stenhårt av Rickard Flinga

"Ta inte livet för givet. Jag såg inte månen eller stjärnorna på tretton år" skriver Flinga. Han satt 20 år i Texas fängelser och det här är boken om den tiden. Jag fascineras av brottslingar, psykopater och mördare och har länge varit nyfiken på hur de tänker, eftersom de bryter mot samhällets normer. Det här är en osentimental skildring av Flingas barndom och hur han hamnade i fängelse; tiden där och framförallt hans kamp för att komma därifrån.

Född och uppväxt i USA har han ändå kontakter med Sverige och vill bli utlämnad hit. Frustrationen över det byråkratiska i hanteringen av hans ärende på den svenska sidan är olidlig och likaså upptäckten att svenska myndigheter helt avfärdar hans kunskap om det amerikanska rättssysstemet, något som faktiskt skulle kunna snabba på hanteringen och hans ankomst till Sverige.

Flingas historia är rättfram och utan självömkan. Det här är en historia om att "ta tag i sitt liv", men oxå en skildring av ett amerikanskt fängelse (och en hel del intressant fakta om det amerikanska fängelsesystemet).

Han har all min respekt. Läs boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback