Ingenting är roligt längre

Nu är inget roligt längre. Inte läsa, inte blogga, inte umgås, ingenting. Allt känns bara meningslöst och höstigt. Så jag får se när jag uppdaterar här igen...

Bokfemma v 38

Bokfemman för v 38 har pageturners som tema. Först tyckte jag att det var svårt att välja, men när jag började tänka efter, så var det inte så många böcker som har hålligt mig helt fångad. De flesta har jag dessutom bloggat om.  Pageturners är heller inte lika med de bästa böckerna jag har läst, utan de är de mest fängslande. Titlarna på veckans bokfemma är därmed förmodligen en del bekantingar:

*American Psycho av Brett Easton Ellis. Den här har jag bloggat om tidigare, det här är en de äckligaste böcker jag har läst. Jag tordes bara läsa den i dagsljus och i sällskap av andra människor, men den är ruggigt bra. Knivskarp skildring av ett samhälle där yta är viktigare än något annat och väldigt väldigt äcklig. LÄS!

*Män som slår kvinnor av Stieg Larsson. Som jag har skrivit tidigare höll jag på att missa bussen på grund av den här boken, den höll mig vaken till 04 en natt. Skriven med ett väldigt driv; det var nästan så att sidorna vände sig själv ;)

*Vilda svanar av Jung Chang. Veckans nykomling. Handlar om tre generationer kvinnor i Kina och därmed Kinas historia. Väldigt väl berättat.

*Djävulen bär Prada av. Den enda chic-litt jag skulle kunna tänka mig att läsa om och faktiskt äga.

*Pestens tidav Stephen King.


Först en bok..

...sen en disktrasa, sen en tändare och idag en tablettask!

Jag pratar förstås om marknadsföringen för Amberville. Jag börjar känna igen de bruna papperspåsarna som emellanåt trillar ner på hallmattan och klämmer nyfiket på dem för att se vad det nu är för pryl med Ambervillecitat som pr-byrån har skickat ut. Och idag var det alltså en tablettask. Innehållet är lakritsaktigt o rätt gott. Men vem är hon på bilden? Sådär hade jag inte föreställt mig någon av karaktärerna, faktiskt..

(Och jag gör dem ju förstås till viljes och skriver ännu ett blogginlägg om Amberville. Intressant marknadsföringsstrategi det där, som
En annan sida kallar gerillamarknadsföring).

9/11

Idag för sex år sedan hade jag precis kommit hem från jobbet och slagit på tv:n när den första extrainsatta nyhetssändningen gick igång. Det enda jag kunde tänka var hur oerhört elegant husen rasade ihop och vad otroligt det hela var. Vad lite vi visste då om hur världen skulle komma att förändras.

För fyra år sen var det dags för chock igen när Anna Lind attackerades. Jag trodde hela tiden att hon skulle klara sig och blev helt chockad när hon... inte gjorde det.