Jobb, jobb, jobb

Bloggstiltje pga heltidsarbete.

Aktivitet väntas återupptas när energin återvänder :)

Har en del praise att ge till diverse böcker, andra delen i millenniumtrilogin och Pestens tid, bla, så hav tröst, inlägg kommer ;)

Jag fyndade annars de tre nyaste numrena av svenska
Elle för en femma styck (!!) på Myrorna häromsistens och det har varit alldeles förtjusande dekadent läsning när man är för trött för allt annat.
 
I samma fyndveva fritogs Terence Conrans "Easy living" och den ligger på soffbordet som en underbar påminnelse om att inredning inte behöver vara kaos, utan att ett hem kan vara en källa till lugn och ro. Vill läsa mera av honom, framförallt hans böcker om förvaring.

Har ni läst något av honom?


Klassiskt!

Jag försökte hela mitt tekniköverbelastade sinne med ett besök på Plantagen i lördags. Och vilken lisa för själen det var: gå och strosa bland allehanda växter till ljudet av klassisk musik! Vilken kompositör och vilket verk det handlade om vet jag inte, men jag hade kunnat stanna där hela dagen!

Hem fick ett gäng små söta suckulenter följa, en låg lerkruka och kaktusjord att plantera i. De är nu ihopmonterade till en förtjusande liten grupp som ska få bo på balkongbordet, men som jag än är så kär i att den inte har kommit längre än till köksbordet. Ljus- nästan turkosgröna suckulenter är min nya favorit :)

Fram för mer klassisk musik i affärer! I bokhandlar hade det varit en succé!

Log in, log out, lägg av.

För att jag ska kunna göra mitt jobb, krävs varje dag inloggning i ett tiotal system. Dem emellan blippar jag och klickar och gör på det hela taget ett fabolous jobb, om jag får säga det själv. Men att komma hem och så logga in i ett elfte system, det fixar jag bara inte.

Därav bloggtorkan.
Har dessutom varit helvetiskt trött.
Plus att det är varmt ute.

Men jag har läst massor. Minst tre böcker väntar på att bli omskrivna och -tyckta. Sen

Åkt dit.

Jag är en svag människa. Svag!

Jag skulle bara kolla in Månpockets sida och vips, så hade jag registrerat mig på
Månpocket Direkt, för jag fick ju en väska oxå. Andra delen i Millennium-trilogin hoppade ner i beställningskorgen. Så nu hoppas jag att jag inte behöver vänta alltför länge. :)

Nån annan som har erfarenhet av Månpocket Direkt?

Hemma igen :(

Norrlandsveckan tog ju slut ändå, fast ingen ville det. Inte jag, inte Fantastiskheten och ingen av de vi våldgästade under veckan. Men vi hade visst inget att säga till om.

Vi hann med med ett par fantastiska timmar på kalfjället med vinden, doften av solvarmt blåbärsris och gökar (!) som enda sällskap. Som jag har saknat det! Vi försökte få med ett fönster med utsikt och bara ett litet fjäll att ha i trädgården, men det ville sig inte det heller. 
 
Innan vi for hann jag fynda Erica Jongs "Rädd att flyga" som jag tänkte läsa innan jag kastar mig över Bitterfittan och bibblomamman bidrog med första delen i Hermans Historia på ljudbok.

"Kommissarien och tystnaden" var vårt sällskap i bilen på väg ner och man sover oerhört skönt till den inläsaren (som jag inte kommer ihåg namnet på, men han har även läst in Mankells "Danslärarens återkomst). Det är mysigt att åka bil med någon man tycker om och lyssna på en bok man tycker om :)

Men mer norrland till (väldigt utvalda delar av) folket! Nuuuu!


Det näst bästa...

Näst efter att köpa böcker, nya men framförallt begagnade, så är det bästa jag vet att få hämta reserverade böcker på bibblan. Länge länge har jag suktat efter Åsa Linderborgs "Mig äger ingen" och idag äntligen är den "min". I en hel vecka får jag äga den, innan den ska vidarebefordras till någon annan lycklig som fortfarande har den oläst.

Jag har allvarliga fördomar om den här boken, så mina förväntningar är rätt höga. Jag hoppas hinna sänka dem innan jag sätter mig på bussen hem ikväll och slår upp den. För jag vill så gärna att den ska vara bra.

Ååh, den ligger här bredvid mig och bara vill bli läst, det ser jag på den. Synd att vi har så jääädrans mycket att göra idag... suck..


Var läser du helst?

Via Maria hittar jag Cia som undrar var man helst läser. Och nu får jag fundera. Men jag läser helst i soffor. Liggande i vår soffa, med ena benet upp längs ryggen, med huvudet mot fönstret och med en minkfäll (låter oerhört lyxigt...och det är det :) över mig om det är kallt. Eller halvliggande i soffan mot armstödet och minkfällen eller lämplig filt över benen. Eller i mammas soffa som tiltar lite bakåt, så att den liksom omfamnar en. Eller halvliggande i pappas hörnsoffa med huvudet i hörnet och med alla kuddarna uppbullade för den perfekta läsvinkeln.

Viktigt är att jag inte fryser om fötterna. Vilket fordrar minkfäll eller filt. Sockar duger inte, för det är inte mysigt och går inte att krypa ner inunder om (...när...) ögonlocken skulle bli lite för tunga och man behöver vila dem lite.

Näst efter soffan läser jag i sängen. En snutt varje kväll innan jag ska sova. Eller om jag inte kan sova. Eller om soffan är upptagen/full/osympatisk eller av andra skäl otillgänglig.

Var läser ni helst?