Bookmooch

I jakt på något helt annat snubblade jag häromveckan över Bookmooch.com. Ett virtuellt bokbyte, där man som inloggad dels anger vilka böcker man vill bli av med och dels vilka böcker man skulle vilja ha (mooch = snylta, tigga). Man får poäng genom att lista böcker man vill bli av med samt genom att skicka böcker till andra. Poängen använder man sen för att själv moocha . Att moocha från någon inom samma land "kostar" färre poäng än att moocha från någon i ett annat land. Likaså "tjänar" man fler poäng genom att skicka böcker till andra länder än till någon i sitt eget land (även om det oxå "betalar sig").

Man betalar själv (alltså i IRL-pengar) för att skicka iväg de böcker någon annan har moochat, men får då i gengäld böcker som man själv moochat skickade till sig IRL-gratis (d.v.s det kostar endast poäng). För att inte systemet ska övermoochas, så gäller att man kan moocha fem böcker för varje bok man själv skickar iväg.

Sajten är amerikansk, men har rätt många svenska medlemmar, som det tycks. Jag tänkte testa och se hur det funkar och finns där under nicket Camilla. Kanske ses vi där? ;)

Nån som har testat? Finns det någon helsvensk motsvarighet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback