Ett rosa band

Numera ser ni ett rosa band längst upp till höger på min blogg. Bröstcancer är elakt och ska bort. Köp band (hos Käthes modemecka till exempel. Eller Lindex, ICA eller Apoteket) och stöd kampen ni oxå! (jag hade gärna haft ett blått band för prostatacancerforskningen oxå, i jämlikhetens namn...men ni får tänka er att det sitter ett där ;)

Tack snälla Mie på Absolut Guldkant som hjälpte mig med script!

Update: Alltså, jag har i vanliga fall svårt för välgörenhetskampanjer. Visst är det bra att sjukdomar/orättvisor/utsatta grupper etc. uppmärksammas, men det kan lätt bli att människor betalar för att döva ett dåligt samvete över att man inte ger mer/engagerar sig. Ett lätt sätt att köpa sig sinnesfrid, lixom. Och att ge ska ju vara nåt bra, nåt man gör för andras skull och inte för sin egen (enbart).

(Varför just Rosa Bandet blev ett undantag vet jag inte. Men det kändes bra. Och jag sa upp autogirot till Vi-skogen i våras när jag behövde de pengarna till annat, typ hyra, och nu börjar jag vara vid stadd kassa igen ;)

Hur vore det om vi till exempel gav 20 kr i månaden till cancerforskning? Eller 15 kr till Vi-skogen? En take-awaylatte (eller motsvarande) kan vi väl avvara per månad, eller vad säger ni? Hur har vi det med generositeten egentligen?


(Om vad Vi-skogen gör kan du läsa mer här)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback