"Mei wenti Inga problem" av C. Lilliehöök

 "Draken vaknar", som jag hyllade för ett tag sen visade sig i efterhand vara den perfekta bakgrundsläsningen till Lilliehööks bok. Hon ger personliga, insiktsfulla, roliga och väldigt...behagliga funderingar och reflektioner om dagens Kina. Och framförallt hur det är att som västerlänning leva och verka i Kina, med kulturskillnader, -krockar och upptäckter. Med Peking och senare Taiwan som bas, skildrar hon både storstads-Kina och landsbygds-Kina, med skillnader och likheter både jämfört med varandra och med hennes svenska upplevelser. Underbart!

Lilliehöök är journalist och boken känns mycket riktigt som flera überlånga reportage från nån söndags-DN. På det bra sättet då: välskrivet, i precis lagom stora munsbitar, för mycket tankemat för att passa som sovläsning, men för lite tankemat för att vara bra pendlingsläsning. Typisk solskenlat-på-gräsmattan/balkongen-läsning, alltså. Och dessutom i ett behändigt sött format!

Hennes kärlek till landet, kulturen och språket går inte att ta miste på och såklart blir man smittad. Jag vill ha mera Lilliehöök!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback